Lenovo ThinkShield

Visste du att 67% av alla företag idag inte kan upptäcka osäker användning av mobila enheter? ThinkShield är Lenovos portfölj av säker hårdvara, programvara och tjänster som ger omfattande och anpassningsbart end-to-end-skydd.

Lenovos ThinkPad-enheter skyddas av ThinkShield under hela sin livstid

IT-säkerhet är viktigare än någonsin. Det dyker upp hot på nya sätt hela tiden. När ett ställe är säkrat dyker det upp hackare någon annanstans. Datorer är sårbara hela vägen från tillverkning till kassering. Lenovo har samlat och stärkt hela sin arsenal med omfattande säkerhetslösningar i sitt starka koncept: ThinkShield. Säkerhetskonceptet innebär att din dator är skyddad under hela sin livstid. Den skyddar din identitet och integritet, när du är online och redan innan din dator lämnat fabriken.

Undvik onlinehot

Hackare och IT-brottslingar är glada när du är online men med ThinkShield kan du hantera hoten på nätet.

Det är enklare att hacka din dator än du tror. Kan du lita på att Wi-Fi-anslutningen på ditt lokala kafé inte är en bakdörr för IT-brottslingar? Och kan säkerhetslösningen på din arbetsplats upptäcka alla misstänkta element på alla webbplatser? Svaret är självklart nej och det är därför du behöver du Lenovo ThinkShield som är inbyggt i alla Lenovos ThinkPad-enheter.

Skyddar din ThinkPad redan under produktionsprocessen

Är din dator säker när du startar den första gången? Lenovo har säkerhetsstandarder på plats under hela produktionsprocessen.

IT-brottslingar hittar ständigt nya sätt att utnyttja sårbarheter. Du kan aldrig veta om din dator är säker när du startar den första gången. Har en obehörig person haft åtkomst till den under produktionen? Detta är inget problem när du väljer en Lenovo ThinkPad, som är utrustad med säkerhetskonceptet ThinkShield. Det är inte bara aktivt när du använder enheten utan också redan när den tillverkas.

Enligt Pasi Välimaa är syftet att garantera hög säkerhet under enhetens hela livstid. Lenovo åstadkommer detta på flera olika sätt.

Förhindrar att din identitet blir stulen

Hur kan du vara säker på att rätt användare loggar in på en dator på ditt företag så att varken användarens eller företagets säkerhet äventyras?

Det sker en identitetsstöld någonstans i världen varannan sekund. Identitetsstöld är ett snabbt växande hot mot enskilda personers och företags säkerhet. Faktum är att det i dag är den vanligaste orsaken till säkerhetsintrång. Vad kan du då göra för att ligga steget före cyberbrottslingarna?

Enligt Pasi Välimaa kan du vidta en viktig åtgärd för att skydda din identitet med hjälp av säkerhetskonceptet ThinkShield.

”ThinkShield är en integrerad del av Lenovos ThinkPad-datorer. Det skyddar din identitet på flera olika och effektiva sätt”, förklarar Pasi Välimaa och nämner flerfaktorsidentiifiering och Intel Authenticate-teknik som exempel.

Skydda din data effektivt

Oroar du dig för att obehöriga ska komma åt din verksamhetskritiska data?

Filer och dokument på datorn är utsatta för större risk än någonsin. Och det beror inte bara på internet. Om du använder din dator på en allmän plats, som på ett kafé eller tåg, kan nyfikna personer titta över axeln på dig. Cyberbrottslingar kan genomsöka hårddisken på din dator på jakt efter information när du ska sälja den vidare eller kassera den. Detta förklarar Pasi Välimaa för oss. Men när du väljer en ThinkPad skyddas dina data med ThinkShield på flera effektiva sätt.