Datorn som pedagogiskt verktyg.

Låt läroplanen styra valet

Att välja datorer till klassrummet kan kännas överväldigande med alla val som finns - men det behöver det inte vara. Enligt Mathias Törnbloms, CTE på Dustin har du kommit en bit på vägen bara genom att börja i rätt ände – med läroplanen.

- Utgå alltid från läroplanen och vad det är som ska läras ut. Vilka applikationer behöver ni? Var finns dessa applikationer? Kan alla köras i webben? Redan i det här skedet vet du om det räcker med en Chromebook eller om du behöver en Windows-dator.

Läs resten av artikeln här för fler tips.

Ring oss så pratar vi om den bästa lösningen för dig och ditt företag 08-553 44 000.

Lätta, enkla och prisvärda Chroombook-datorer är idealiska för yngre elever. Operativsystemet är Chrome OS, som har molnlagring, inbyggd Google-funktionalitet och flera säkerhetsnivåer. Apparna kommer från Google Play Store och filerna lagras lokalt eller i molnet.

Med Windows-datorn en mer komplett datorupplevelse i och med att du inte är bunden till webbläsaren och Google Play Store. Windows-datorer finns i alla tänkbara prisklasser och utföranden.

Oavsett om du väljer en Windows-modell eller en Chromebook är det viktigt att läraren har en dator som är pålitlig i alla lägen, har bra anslutningsmöjligheter och har tillräcklig prestanda.