Fokus

Säkra utskrifter.

Skydda dig mot attacker med en säker printmiljö.

Kontakta oss

Skrivaren – en obevakad genväg för hackare

På samma sätt som du skyddar företagets datorer och servrar är det viktigt att printmiljön är en del av företagets säkerhetspolicy. Det menar Stefan Berglund, Sverigechef inom print på HP, som inkluderat samma säkerhetsstandard i sina skrivare som klienter.

Tänk dig en högskola där några elever lyssnar av skrivaren och får tag på tentafrågorna i förväg. Eller att ett företag som skannar in kreditkortsnummer blir av med dessa. Exemplen från verkliga livet där fel personer fått tillgång till företagskritisk information via internetanslutna enheter och produkter är många. För merparten av små och medelstora företag är just printmiljön ett eftersatt område när det gäller grundläggande IT-säkerhet.

  Dagens skrivare består av samma komponenter som en pc; hårddisk, processor, programvara. Eftersom skrivaren är uppkopplad mot nätverket är den också sårbar för attacker. Samtidigt är inte alltid printmiljön inkluderad i IT-avdelningens ansvar, eller så har man kanske inte någon intern IT-kompetens, menar Stefan Berglund.

Så hur ska man undvika att hackare hittar in i nätverket via skrivaren? Vi på HP har löst det med att inkludera samma säkerhet som vi är ledande inom på pc-sidan i våra skrivare för att göra det enkelt för kunden. Samtliga av våra Enterprise-skrivare som finns tillgängliga idag har antivirusprogramvara, datakryptering samt ett säkerhetssystem där det krävs en kod för att få utskrifterna. Allt är inbyggt, klart att aktiveras. När du väl satt en säkerhetspolicy för hur du vill skydda data på skrivarna kommer samtliga nya maskiner som inkluderas i samma nätverk att ha samma säkerhetsnivå automatiskt, förklarar Stefan Berglund.

Skrivarna känner av om någon försökt ändra på operativsystemet, och stänger automatiskt ner och återställer systemet som det var innan attacken.

– I en allt mer mobil företagsvärld, där alla vill skriva ut från mobilen, var och när de vill, ökar behovet av en säkerhetspolicy för skrivarmiljön. Ofta stirrar vi oss blinda på kostnaden per utskrift och glömmer kostnaden för en eventuell attack, med allt vad det innebärd, varnar Stefan Berglund.

Problemfri print på kran

Utöver säkerhetsfrågan ser han att kunderna i allt större utsträckning efterfrågar att betala för en funktion där man inte äger själva utrustningen.

– Vi går mot att printmiljön köps ”as-a-service” eller som vi säger ”Managed Print Services” till en fast månadsavgift eller kopplat till antal utskrifter, säger Stefan Berglund.

Stefan Berglund
General Manager for Print

Se hela utbudet från HP här »

-16% 5 999:- Ord. pris 7 123 kr 186 kr/mån Exkl. moms
img
HP LaserJet Enterprise 500 MFP M525DN
Få banbrytande prestanda, med klassens bästa skanning
 • Mediestorleksklass A4
 • Anslutningar USB-värd, USB 2.0, Gigabit LAN
 • Max upplösning svartvitt 1200 x 1200 dpi
 • Automatisk duplex Ja
9 kvar
Storsäljare 3 999:- 124 kr/mån Exkl. moms
img
HP PageWide PRO 477DW
Oslagbart värde. Oöverträffad hastighet
 • Mediestorleksklass A4
 • Anslutningar Wi-Fi(n), NFC, USB 2.0-värd, USB 2.0, LAN
 • Max upplösning svartvitt 1200 x 1200 dpi
 • Automatisk duplex Ja
+10 kvar
589:- Exkl. moms
img
HP Officejet Pro 6230 ePrinter
Gör intryck med affärsutskrifter till överkomligt pris
 • Mediestorleksklass A4
 • Anslutningar Wi-Fi(n), USB 2.0, LAN
 • Max upplösning svartvitt 600 x 1200 dpi
 • Automatisk duplex Ja
+10 kvar