Götessons

Götessons utvecklar och tillverkar produkter för kontorets, konferensens och hotellets arbetsplatser. Med Europa som huvudmarknad säkerställer de ergonomiska, funktionella och väldesignade helhetslösningar för kunden. Läs mer »

Woodstock

Plocka in naturen hos dig, bokstavligen. Cirklarna tillverkas i det miljövänliga och ljudabsorberande materialet EcoSUND® och trycks sedan med olika bilder på trädstammarnas åldersringar. Kombinera de tolv cirklarna på det sätt du själv tycker blir mest harmoniskt och njut av hur snygg bra akustik kan vara. Perfekt i miljöer såsom kontor, konferens och hotell.

Upptäck Woodstock

Effekt

Ett effektivt sätt att förbättra akustiken i ett rum utan att behöva ändra på befintliga installationer så som ventilation, kablar och lampor är att montera Effekt takabsorbenter. Med jämn fördelning utifrån lokalens behov blir det en prisvärd lösning där man minskar mycket av ljudutbredningen i lokalens längdriktning. Anpassa dina absorbenter genom att välja bland tre kärnmaterial samt laminera dem med textilen Hush som finns i flera olika färger.

Se Effekt-alternativ

Effekt EcoSUND® rumsavdelare

Effekt tillverkas i tre standardformat och har en tjocklek på 50 mm för god ljudabsorption. Effekt hängs i hängbågar som kopplas samman och bildar en avskärmning. En prisvärd lösning där man minskar mycket av ljudutbredningen i rummets längdriktning samt delar av rummet i mindre rum. Designa din unika rumsavdelare genom att välja bland tre olika kärnmaterial, sex olika färger på hängbåge samt ett flertal färger från textilien Hush.

Upptäck Effekt EcoSUND® här

Nivå – Tak- och väggabsorbenter

Nivå förbättrar akustiken och bidrar till ett eget uttryck med sitt särskilda formspråk. Panelerna kan varieras för att bilda mönster i olika färger, med eller utan textil. Nivå är tillverkat av Götessons unika kärnmaterial EcoSUND®. Materialet finns i tre färger och med möjligheten att laminera med textil i flera färger blir ditt tak nästintill unikt.

Utforska Nivå här

Office Ballz

Office Ballz är en ergonomisk sittmöbel med inbyggd pilatesboll som gör att du måste balansera för att sitta upprätt och på så sätt tränar och stärker du delar av rygg, bål och ben samt får en bättre hållning. Bollen går att få i två storlekar med textil och dragkedja i stor variation. Bollens pilatesboll regleras med medföljande pump, har en förstärkt botten och en metallplatta för stabilitet.

Utforska Office Ballz här

The Hut

Husets enkla och raka linjer är inspirerade av det klassiska spelet Monopol och dess spelpjäser som ger en tidlös form åt det populära och praktiska ”rum-i-rum” konceptet. Huset kan användas i flera syften: som en individuell arbetsplats, ett litet sitt-och-stå mötesrum eller en avkopplingsyta tillsammans med The Hut Sofa. Huset är designat av Workspace Finland, Dong Uk Lee. Förverkligad och tillverkad av Götessons.

Utforska The Hut här

Götessons

Götessons Industri AB, startades i Dalstorp men flyttade i maj 2015 till helt ny fastighet i Ulricehamn. Denna fastighet blev samma år utsedd till Sveriges 3:e snyggaste kontor. Götessons utvecklar och tillverkar produkter för kontorets, konferensens och hotellets arbetsplatser. Med Europa som huvudmarknad säkerställer Götessons ergonomiska, funktionella och väldesignade helhetslösningar för kunden.

Företaget grundades 1984 av Ola Götesson, 1992 kom Ola Götessons på världens första kabeldike för att samla upp sladdar under skrivbordet - detta blev starten till vad Götessons är idag. Sonen Johan Götesson som idag är ambassadör på Götessons tog över VD-rollen 2006 och kom 2010 på en bordskärm med blixtlås som blev den första textila produkten och en ny milstolpe i Götessons historia.

I mars 2013 förvärvade Connecting Capital majoriteten av aktierna i Götessons och utvecklade bolaget i sex framgångsrika år. Under 2019 tog Accent Equity Partners AB över majoritetsägandeskapet för Götessons fortsatta expansion på den nordiska och internationella marknaden. Götessons är certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001 och har flera Svanenmärkta produkter i sortimentet.