Fokus

Öka din effektivitet.

RollerMouse låter dig jobba snabbare utan stress och belastning.

Kontakta oss

Musen som kan göra dig mer effektiv – enligt Harvard

Dina arbetsdagar rymmer säkerligen många timmars framför datorn, och då är det förstås ytterst viktigt att du kan ha en bra arbetsställning. En centrerad mus är ett tillbehör som gör arbetet vid datorn mindre krävande och mer effektivt.

Med en ergonomiskt korrekt arbetsställning kommer du direkt att känna att arbetet går lättare och snabbare. Även en ytterst liten snedbelastning eller onaturlig vinkel slukar annars energi från dina arbetsuppgifter.

Utifrån de förutsättningarna har Contour Design tagit fram den innovativa musen RollerMouse. Den har utvecklats och förfinats under flera år, och gör att du får en tydligt bättre arbetsställning och -metod jämfört med traditionella lösningar.

Vi har bland annat låtit Harvard University göra en undersökning, där det visade sig att 65 procent av dem som började använda en RollerMouse upplevde att de blev mer effektiva, säger Jessica Widlund, Partner Responsible på Contour Design.

Växla mellan höger och vänster

En centrerad mus som RollerMouse gör bland annat att du slipper arbeta med ena armen i den onaturliga och krävande position som det innebär att manövrera en vanlig datormus. Den centrerade musen gör också att det faller sig naturligt att växla mellan att arbeta med höger och vänster hand, vilket innebär en större variation för kroppen.

– Vi har utvecklat en lösning med en fri rullstång som gör att du kan välja vilken hand du använder. Det är mycket effektivt sätt att både minska och förebygga de besvär som många upplever efter långvarigt datorarbete, säger han.

Den traditionella datormusen kräver rörelser som inte stämmer överens med dina muskler och din skelettstruktur, vilket därmed lätt skapar spänningar i nacke och skuldror. Att kunna hålla båda händerna nära kroppen – och dessutom arbeta med båda samtidigt – innebär en avsevärd avlastning.

Ta med den trådlösa

RollerMouse finns i flera modeller, så att du bland annat kan göra valet mellan trådlös eller trådbunden variant, beroende på vilken du föredrar.

– De trådlösa gör att du slipper en av de trassliga sladdar som lätt samlas på skrivbordet. Dessutom är de extra bra för dig som arbetar i ett aktivitetsbaserat kontor, där du inte har en egen fast arbetsplats.

Med trådlös utrustning kan du lätt ta med den till den plats som är aktuell för dagen, så att du hela tiden kan försäkra dig om en ergonomisk arbetsmiljö. – De passar också bra vid arbetsplatsen i hemmet, där många av oss tillbringar ett antal timmar varje vecka. När den inte används är det enkelt att lägga undan den, säger Jessica Widlund.

Överlägsen känslighet

RollerMouse Red är den senaste modellen, och den finns i ett flertal varianter för att passa det individuella behovet. En av nyheterna är att den har en överlägsen känslighet, så att du kan flytta markören ytterst snabbt och precist. Känsligheten kan dessutom lätt ställas om i olika steg, eftersom behovet kan variera mellan olika arbetsuppgifter.

– Det här är en produkt med helt egenutvecklad design och hög kvalitet i alla delar, som alltid när vi gör en nylansering. Jag vet att många användare tilltalas av detaljer som den snygga finishen i borstad aluminium.

Specialtillverkat tangentbord

Contour Design har även tagit fram ett specialtillverkat tangentbord, Balance keyboard, som är anpassat för att förstärka fördelarna med RollerMouse.

– Det har bland annat en ytterst smal nedre kant, vilket gör att du kommer att kunna arbeta inom din ”komfortzon” hela tiden. Dessutom kan det vinklas i olika lägen – även ”negativt” – så att handleden får den ställning som är mest naturlig och skonsam. Det går annars alldeles utmärkt att använda RollerMouse med ett annat tangentbord, så länge det kan ligga tillräckligt nära, säger Jessica Widlund.

Jessica Widlund
Contour Design

Se hela utbudet från Contour Design här »