Fokus

Stora budskap med små medel.

Med Canons storformatskrivare kan dit företag skriva ut egna erbjudanden och informationsmaterial.

Kontakta oss

Stora budskap med små medel

Med Canons storformatskrivare kan allt från den lokala pizzerian till HR-avdelningen skriva ut egna erbjudanden och informationsmaterial.
– ¬Den stora fördelen är att det är så enkelt att skapa proffsigt material själv idag, säger Matteus Celinski, försäljningschef för storformat på Canon, Sverige.

Lokala handlare som vill informera om dagens erbjudanden, HR-avdelningen som vill lyfta månadens medarbetare eller hockeyföreningen som vill marknadsföra en kommande match. Efterfrågan på att skriva ut i storformat ökar. Matteus Celinski tror att det beror på att många mindre företag fått upp ögonen för hur enkelt det är att skapa sitt eget informationsmaterial.

– Många vill ha möjlighet att snabbt och enkelt kunna trycka sina budskap. Det är tidseffektivt, tillgängligt och dessutom kostnadseffektivt per utskrift, säger han.

Det krävs inga förkunskaper in InDesign eller Photoshop för att sätta sin egen prägel. I programvaran som ingår i alla Canons storformatskrivare finns färdiga mallar för en rad olika typer av sälj- och informationsmaterial, posters och affischer. Allt du behöver är en dator.

– Man behöver inte ens ha en idé om hur det ska se ut eftersom vi redan har färdiga förslag, klargör Matteus Celinski.

För proffsfotografer och CAD-användare

Två andra yrkesgrupper som har nytta av en storformatsskrivare är arkitekter och fotografer. För proffsfotografer har möjligheten att skriva ut fotografier billigt och i hög kvalitet i storformat blivit en ny intäktskälla.

– Till våra fotoskrivare finns även ett antal olika plug-in för att skapa konstverk i storformat, tillägger Matteus Celinski. CAD-varianterna av storformatskrivare riktar sig framför allt till arkitekter och andra yrkesgrupper som gör avancerade planritningar med 3D-renderingar.

– Ritningarna ändras ofta under byggets gång och det är viktigt att säkerställa att man jobbar med rätt ritning. Tiden är kritisk och som arkitekt behöver man snabbt få kundens godkännande. Då är det viktigt att kunna skriva ut ritningarna direkt. Matteus Celinski betonar även att Canons storformatsskrivare har inbyggt stöd för säkra utskrifter.

– Konfidentiell information, som projekteringar, vill man hålla inom huset eftersom de kan innebära en säkerhetsrisk i fel händer.

Skriv ut en personlig inredning

En annan stark trend inom storformatsskrivare för professionellt bruk är inredning, interiör och dekor. Enligt Matteus Celinski går den hand i hand med mass customization-trenden, det vill säga att man tar en standardprodukt och gör den unik med en egendesignad detalj.

– I framtiden ser vi allt fler personliga tapeter, skrivbord och köksluckor, förutspår han.

Matteus Celinski
Canon, Sverige

Se hela utbudet från Canon här »