Fokus

Tänk cirkulärt kring din printmiljö.

Canon vill minska energiförbrukning och miljöbelastning med sin teknik.

Kontakta en rådgivare

Tänk cirkulärt kring din printmiljö

Den stora trenden inom print är ett livscykelperspektiv på produkterna. Det menar Lukas Boubekeur, key account manager på Canon. Och med rätt teknik kan du främja ett beteende som minskar miljöbelastningen.

De flesta företag har en ambition att minska sin energiförbrukning och arbeta aktivt med hållbarhet och klimatfrågor. Därför är det inte så konstigt att det är ett ämne som Lukas Boubekeur lyfter fram som allt mer betydelsefullt inom print. Han menar att utifrån ett livscykelperspektiv är det energiförbrukningen under användning av skrivaren som påverkar miljön mest.

– Vårt hållbarhetsarbete vad gäller våra produkter och tjänster börjar redan vid utvecklingsstadiet. Forskning är viktigt för att få ner energiförbrukningen, minska utsläppen och mängden farliga kemikalier, konstaterar han.

  Canon har ett kostnadsfritt återvinningssystem där vi återanvänder i princip hela kassetten för att skapa nya. Vi jobbar mycket med att göra produkter som är möjliga att återanvända och återvinna.

Det är även viktigt att tekniken främjar ett beteende som minskar miljöbelastningen, eftersom det ofta i slutändan handlar om att ändra en vana.

– Energiförbrukning handlar om såväl ekonomi som hållbarhet. Samtliga av våra skrivare för hemma- och kontorsanvändning är till exempel märkta med Energy Star. Vi har också jobbat mycket med att göra det lätt för företag att använda tekniken som följer med våra maskiner på rätt sätt. Canons maskiner drar otroligt lite energi i viloläge, och de går direkt ner i stand-by-läge när du printat klart, säger Lukas Boubekeur.

Han menar att en annan fördel, för både klimatet och plånboken, är att deras senaste laserskrivare har väldigt låg felfrekvens, enbart 0,12 procent.

– När du byter ut serverkassetten med toner byter du automatiskt ut runt 80 procent av skrivarens slitagedelar, vilket innebär att den håller längre. Canon har ett kostnadsfritt återvinningssystem där vi återanvänder i princip hela kassetten för att skapa nya. Vi jobbar mycket med att göra produkter som är möjliga att återanvända och återvinna.

Utnyttja potentialen i molnet

I dag kräver medarbetarna mobilitet i alla delar av verksamheten, en annan trend som enligt Lukas Boubekeur även märks i utvecklingen av multifunktionsskrivare.

– Det finns ett enormt behov av att digitalisera alla dokument som finns fysiskt på kontoret och göra dem sökbara, inte minst utifrån en säkerhetsaspekt. Med multifunktionsskrivarna i vår i-SENSYS-serie kan du enkelt scanna in dina dokument i printern och skicka till företagets molntjänst, sedan kan du ta en lunch eller åka till nästa möte och läsa upp det på din surfplatta eller skriva ut det på en annan plats, berättar han.

Kunderna i dag har hela sin dokumentation på exempelvis Google eller Sharepoint, och en av fördelarna med Canons MFP:er är att de är så lätta att anpassa till olika företagssystem.

– Våra skrivare är förberedda och optimerade för ett mobilt arbetsliv. Lösningen för att göra analoga dokument digitala anpassas till kundens affärssystem, det är enkelt och ligger färdigt i mjukvaran. De flesta av Canons nya produkter har någon form av molntjänstmöjlighet och tillsammans med vår app för både Android och iOS blir det enkelt att skriva ut och skanna, säger han.

Lukas Boubekeur
Key Account Manager, Canon

Se hela utbudet från Canon här »